Τελευταία νέα

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2019-2020

Οι αλλαγές αφορούν στους μαθητές της φετινής Β Λυκείου και τους μικρότερους, που θα εισαχθούν με τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020. 4 Ομάδες Προσανατολισμού με 4 Επιστημονικά Πεδία θα υπάρχουν απο το 2020, με την αυτονόμηση των Επιστημών Υγείας σε ξεχωριστή ομάδα προσανατολισμού.

Περισσότερα

ΣΧΟΛΕΣ ΑΝΑ ΠΕΔΙΟ

Συντελεστές  βαρύτητας μαθημάτων

Για τον προσδιορισμό του συνόλου των μορίων κάθε υποψηφίου για εισαγωγή στις σχολές  στα τμήματα και στις εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων που είναι ενταγμένα σε κάθε ένα από τα ανωτέρω Επιστημονικά Πεδία θα υπολογίζονται τα μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού που ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, ως ακολούθως:

 

Περισσότερα

Προτεινόμενη διατροφή για τις εξετάσεις

Στη σημερινή εποχή η σωστή διατροφή αποτελεί μία κύρια επιδίωξη καθώς διαδραματίζει καθορίστικό ρόλο στην υγεία, τη συμπεριφορά αλλά και την απόδοση κάθε ανθρώπου. Υπάρχουν αποδεδειγμένα τροφές που είτε ενισχύουν τη μνήμη, είτε αυξάνουν την ενέργεια σε δραστηριότητες και σίγουρα οι συνδυασμοί κάποιων τροφών είναι δυνατό να διευκολύνουν στην αύξηση των αντοχών, της κατανόησης και της μάθησης.

Συνεχώς αναφέρεται στην σωστή διατροφή ο πρωταρχικός και κύριος λόγος που κατέχει ένα επαρκές πρωϊνό. Είναι αποδεδειγμένο πως ένα ισορροπημένο πρωϊνό προσφέρει τα απαραίτητα συστατικά στον ανθρώπινο οργανισμό ώστε να διατηρεί τα ίδια επίπεδα δραστηριότητας στις εργασίες που επιτελείς. Αντίθετα, μελέτες έχουν δείξει πως σε μαθητές που δεν έχουν καταναλώσει ένα επαρκές πρωϊνό, μειώνεται με ταχείς ρυθμούς η απόδοσή τους κατά το πέρασμα της ώρας. Ας μην παραγνωρίζουμε βέβαια και την αναγνωρισμένη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ της ισορροπημένης διατροφής και της ανάπτυξης του δείκτη ευφυΐας και των ικανοτήτων μάθησης σε παιδιά.

Περισσότερα

Tips Πανελληνίων

Φυσικοί τρόποι καταπολέμησης του άγχους κατά την περίοδο των Πανελληνίων

  Ο υποψήφιος μπορεί να αντιμετωπίσει το άγχος των Πανελληνίων με φυσικούς και εύκολους τρόπους.

Περισσότερα

Άγχος πανελληνίων εξετάσεων: συμβουλές προς τους γονείς

Το άγχος και η ψυχολογική φόρτιση που συνοδεύει τις πανελλαδικές εξετάσεις, μια διαδικασία που αξιολογεί την μόρφωση του παιδιού μετά από 12 χρόνια συνεχούς μάθησης και κρίνει την συνέχιση του στην ανωτάτη εκπαίδευση, μπορεί να έχουν ολέθριες συνέπειες στην ψυχική κατάσταση των μαθητών και των γονέων, προκαλώντας ακόμα και οικογενειακές εντάσεις και συγκρούσεις. 

Περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Log in

successful login!